Het Grootste Werkfestival

Het Grootste Werkfestival wordt jaarlijks door RPAnhn geïnitieerd en uitgevoerd in samenwerking met vele partners uit Noord-Holland-Noord. Tijdens het evenement komen aansprekende initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van innovatie, digitalisering en technologie om personeel te vinden, binden en boeien voorbij.

In opdracht van RPA-nhn werken we mee aan Het Grootste Werkfestival. In 2019 lag onze focus op de productionele en logistieke voorbereiding en de uitvoering. In 2020 werkten we aan het online platform, namen we de social media op ons én deden we de productionele voorbereiding en uitvoering. Ook in 2021 pakten we dit volledige takenpakket op.

Foto’s: RPAnhn

ROL
Projectmanagement en communicatie

KLANT
RPAnhn

JAAR
2019 – 2021

Live, maar ook #online

RPAnhn is de initiatiefnemer van Het Grootste Werkfestival en staat voor duurzame, ontwikkelingsgerichte en inclusieve arbeidsmarkt ten behoeve van een sterke, regionale economie. De vijfde editie stond in het teken van #omdenken. Hier werd er anders gekeken naar de krapte op de arbeidsmarkt.

De vierde editie, in 2020, stond in het teken van Kansen zien + kansen grijpen. We gingen volledig #online, maar de sprekers waren #live in Theater De Kampanje!

Het Grootste Werkfestival van 2019 stond in het teken van de laatste innovaties, want de ontwikkelingen van ICT en technologie op de werkvloer zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen en het is lastig bijblijven in deze snel veranderende wereld.

20 verschillende sprekers

De programmering van Het Grootste Werkfestival biedt altijd ruimte aan lokale en nationale organisaties. In 2019 sprak onder andere Alexander Klöpping tijdens het plenaire gedeelte, er waren zo’n 20 sprekers in 5 ruimtes tijdens 2 rondes en op het Innovatieplein vonden bezoekers inspiratie en bij het netwerkmoment ontmoetten zij elkaar. In 2020 gingen we volledig #online. Bij het Plenair Gedeelte spraken o.a. Erik Stam en Paul Iske en aan de Kennissesies deden 18 sprekers mee, verdeeld over 6 gelijktijdige Kennissesies. Netwerken deden we door de Netwerkcarrousel. In tegenstelling de jaren daarvoor, werd het in 2921 een online én offline editie. Zo had de bezoeker de mogelijkheid om naar Schouwburg Het Park te komen, of het online vanuit huis te bezoeken. Wederom waren er 6 Kennissessies te bekijken (dit keer verdeeld over twee rondes) en was er een plenair gedeelte.

Productie

In 2019 waren we verantwoordelijk voor de productionele voorbereiding en uitvoering, we bereidden bijvoorbeeld de ruimtes voor met techniek en meubilair, stonden in contact met alle sprekers, deden het stagemanagement van het Plenaire Gedeelte en controleerden we de algehele planning en timing. We deden dit in samenwerking met een groot team vrijwilligers als gastheren en -vrouwen, zie foto.

In 2020 waren we volledig #online, maar sprekers waren wel live. Ons eerste online evenement vergde andere voorbereidingen en uitvoering: we waren ook nu stagemanager en controleerden de planning, maar beheerden ook de website en de online omgeving. Ons publiek was dan wel niet op locatie, de beleving bleef.

De editie in 2021 was zowel online als offline te bezoeken. Online werd er een platform gebouwd waar bezoekers de livestreams konden kijken. Ook bood het platform andere functionaliteiten zoals mogelijkheden tot interactie of het bekijken van projecten van RPAnhn. Offline waren we gedurende de dag verantwoordelijk voor het verloop van de dag.

Andere projecten

Theory of Change new

Impact

Vrijwilligers + interviews

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.