Vrijwilligers

Vrijwilligers vormen een essentiële bouwsteen van ons bedrijf en de evenementen die we organiseren. Dankzij hun inzet en energie kunnen we samen telkens weer onvergetelijke ervaringen neerzetten.

Vrijwilligerswerk sluit naadloos aan bij onze kernwaarden: verbinding, uitvoering, impact en communicatie. Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter de sociale cohesie die we met onze evenementen willen bevorderen. Hun betrokkenheid en enthousiasme zorgen voor verbinding tussen bezoekers, lokale gemeenschappen en onze projecten. Door hun inzet creëren we een omgeving waarin mensen elkaar ontmoeten, verhalen delen en samen nieuwe ervaringen opdoen. Hierdoor versterken onze vrijwilligers niet alleen het evenement zelf, maar dragen ze ook bij aan een hechtere en meer inclusieve samenleving.

Samen sterk: onze band

DOSS hecht veel waarde aan verbinding met de mensen met wie we samenwerken. Een goede relatie met onze vrijwilligers is daarbij een absolute must. We willen dat we op elkaar kunnen bouwen: wij op hen, en zij op ons.

Daarom zorgen we ervoor dat onze vrijwilligers goed zijn voorbereid op hun taken voordat ze aan de slag gaan. Dit doen we tijdens onze gezellige informatieavonden, die we voorafgaand aan ieder evenement organiseren.

Elk jaar organiseren we ook een feestelijke bijeenkomst met onze toppers. Tijdens deze bijeenkomsten vragen we hen waar zij behoefte aan hebben en verwerken deze input in ons aanbod. Zo creëren we niet alleen een moment om samen terug te blikken op het afgelopen jaar en hen te bedanken voor hun geweldige inzet, maar zorgen we er ook voor dat we beter inspelen op hun wensen en behoeften.

Invloed van de vrijwilligers

Tijdens onze eerdere projecten hebben onze vrijwilligers een ongelooflijke impact gemaakt! We delen graag enkele cijfers waar we enorm trots op zijn.

Bij Klim naar het Raam hebben meer dan 350 vrijwilligers in totaal 8.592 uur bijgedragen om de Klim elke dag soepel te laten verlopen. Dit is een van de langstlopende evenementen die DOSS samen met vrijwilligers heeft georganiseerd. Maar liefst 179 dagen waren we geopend!

Tijdens Wonderlicht koppelden we maar liefst 96 vrijwillige buddies aan eenzame ouderen, in samenwerking met meer dan 30 lokale organisaties. We verzorgden gespreksstof, warme dekens en rolstoelbegeleiding, zodat de buddies echt contact konden maken met de ouderen.

Op 5 mei brachten maar liefst 2.555 mensen – zowel passanten als vrijwilligers – hun energie samen om ons te helpen bij het opbouwen en afbreken van een indrukwekkend architectonisch bouwwerk van karton. Met menselijke energie en inzet gebruikten we 1.300 dozen, 26 kilometer tape, 30 messen, een kilo spijkers en 22 linialen om dit project tot leven te brengen.

En dat was nog maar het topje van de ijsberg…

Hoe ziet vrijwilligerswerk er bij DOSS Event Support uit?

Dat verschilt natuurlijk per evenement! Het zijn van vrijwilliger bij ons betekent dat je zelf mag kiezen welke taken je wil uitvoeren. Sommige taken komen vaker terug dan de ander maar als DOSS-vrijwilliger help je ons onder andere bij…

  • het uitvoeren van toffe evenementen
  • het verwelkomen van bezoekers
  • het ondersteunen van andere vrijwilligers
  • het vertellen van verhalen
  • het verzorgen van backstage catering voor artiesten en sprekers
  • het scannen van tickets
  • het creëren van een warme en gastvrije sfeer

Onze vrijwilligerscoördinatie: zo werken wij samen met Aad en met jou

We werken met een vast aanspreekpunt voor de roostering van onze vrijwilligers: Aad, onze enthousiaste vrijwillige vrijwilligerscoördinator. Sinds 2019 is Aad al betrokken bij onze evenementen, en inmiddels is hij een van de drijvende krachten achter de organisatie van ons vrijwilligersteam. Aad helpt niet alleen bij het bijhouden van de roosters en het doen van oproepjes, maar heeft ook persoonlijk contact met de andere vrijwilligers. Als het om het rooster gaat, gaat Aad altijd voor groen!

Samen met zijn vrouw Ingrid is hij bij elk evenement van de partij, en beiden steken graag de handen uit de mouwen om projecten soepel te laten verlopen. Hun inzet is een mooi voorbeeld van de verbondenheid binnen ons team.

De roostering gebeurt via Het Rooster, waarin je zelf bepaalt of je tijdens een dienst wilt werken, hoeveel en voor welke diensten. Zo heb je de vrijheid om jouw inzet aan te passen aan je eigen agenda en voorkeuren. Daarnaast kun je zo’n 10 keer per jaar een optionele nieuwsbrief ontvangen met het laatste nieuws over de projecten op de agenda en een terugblik op wat er de afgelopen periode is gebeurd.

Andere projecten

Zomer in de Mare

Zomer in de Mare

World Living Statues Festival

World Living Statues Festival

Wonderlicht Alkmaar

Wonderlicht Alkmaar

Meer weten?

Mirella Doss vertelt graag wat zij voor uw project kan betekenen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *